Аваков побоюється масових заворушень після оголошення результатів виборів

Читать на русском
Аваков сказав, що стурбований ймовірністю спроби дестабілізації ситуації в країні після оголошення результатів виборів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков припускає, що за результатами виборів розрив між кандидатами в президенти може досягати всього 1,5-2% і, в такому разі, його турбують вуличні безконтрольні акції.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Національного демінституту і Всесвітнього конгресу українців, повідомляє прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Вуличні протести: що не так із мотивами опозиції та реакцією владиПолітичний експерт Валентин Гладких про ефективність і причини вуличних протестів в Україні.

Зокрема, Аваков сказав, що стурбований ймовірністю спроби дестабілізації ситуації в країні після оголошення результатів виборів.

«Якщо припустити, що розрив між кандидатами буде 1,5-2%, що швидше за все й буде, то в кращих «традиціях» українського суспільства, вони отримають всі ці факти і будуть ними апелювати до суспільства. І це проблема, тому що можуть через це відбуватиметься вуличні безконтрольні акції», - сказав він.

«У цьому проблема, а не в Національних дружинах. Це мене по-справжньому турбує. Я бачу в цьому можливу подальшу дестабілізацію», - додав Аваков.

За його словами, він зустрічався із кожним із ключових кандидатів - із Петром Порошенком, Юлією Тимошенко, Володимиром Зеленським та Анатолієм Гриценком. Міністр повідомив, що говорив із кандидатами про шанси на перемогу кожного і закликав «не переходити межі, щоб уникнути дестабілізації в країні».

Раніше Аваков назвав лідерів підкупів виборців. Міністр внутрішніх справ заявив, що найбільша кількість справ по підкупів зареєстровано щодо Порошенка і Тимошенко.

Також нагадаємо, міністр МВС заявив, що дев'ятоьм кандидатам у президенти була надана охорона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: