В СБУ розповіли подробиці виявлення російських ракет

Читать на русском
Служба безпеки України прокоментувала ситуацію зі знайденими російськими ракетами в одному з портів Одеської області.

Служба безпеки України прокоментувала ситуацію зі знайденими російськими ракетами в одному з портів Одеської області.

Про це інформує «Слово і Діло» в п'ятницю, 29 березня.

«Правоохоронці вилучили на території порту гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 і тротилові шашки загальною вагою понад 200 кг. Також були виявлені гранати до РПГ-7, упаковки порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки з електродетонаторами і детонатори МВЧ-62», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, ракети належали ВАТ «Рособоронекспорт» - єдиному в Росії державному посереднику з експорту та імпорту технологій та послуг військового призначення. Відзначається, що військовий вантаж зберігався не у відповідності з найменуванням, а лише за кількістю тари і орієнтовного ваги.

За інформацією СБУ, РФ використовувала українські порти як транзитну «базу» для постачання озброєння до третіх країн.

«З початком російської агресії цей арсенал міг бути використаний спецслужбами Росії для створення так званих «схованок» зброї на півдні України для дестабілізації ситуації в регіоні диверсійними групами, контрольованими РФ», - повідомляє СБУ.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 27 березня під час засідання Кабінету міністрів, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в порту Одеської області правоохоронці виявили 36 зенітних ракет, які намагалися контрабандою перемістити до Еритреї (держава в Східній Африці). Головний військовий прокурор Анатолій Матіос та генеральний прокурор Юрій Луценко просили передати знайдені ракети Збройним силам України. Уряд підтримав дане рішення.

Раніше стало відомо, що в Україні розробили електромагнітну зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: