В Україні розробили електромагнітну зброю

Читать на русском
Підприємства оборонного комплексу України розробили і освоїли виробництво електромагнітної зброї, призначеної для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів.

Підприємства оборонного комплексу України розробили і освоїли виробництво електромагнітної зброї, призначеної для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, в тому числі систем енергопостачання і систем передачі даних.

Про це повідомляє державне підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передає «Слово і Діло».

«Завдяки проведеній роботі українські вчені та розробники отримали належний рівень фінансування, що дозволило їм освоювати нові знання і втілити їх у нові рентабельні продукти. Також завдяки цьому проекту Україна приєдналася до закритого клубу держав, які працюють над створенням високоефективної електромагнітної зброї», - повідомив директор« Спецтехноекспорту »Владислав Бельбас.

Як наголошується в повідомленні, нова електромагнітна зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу із ладу радіоелектронної апаратури, наявної в складі озброєння та військової техніки, або створює значні перешкоди в її штатному функціонуванні.

Такий тип озброєння використовує лише енергію електромагнітного випромінювання, тому його дія не має летального впливу на людей, проте здатний вивести із ладу будь-яку техніку або об'єкти інфраструктури, оснащені електронними системами. Електромагнітні боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і на авіаційних носіях, включаючи безпілотні літальні апарати.

Таким чином, відзначають в «Спецтехноекспорті», нова електромагнітна зброя може ефективно застосовуватися проти стратегічно важливих цілей противника, в тому числі командних і адміністративних центрів, вузлів зв'язку, електростанцій, об'єктів протиповітряної оборони тощо без ризику нанесення шкоди цивільному населенню.

Нагадаємо, Україна опустилася в рейтингу найбільших експортерів зброї.

Також відзначимо, ЗСУ в цьому році отримають зброю з Канади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: