Генпрокурор анонсував відкриття кримінального провадження щодо Бойка та Медведчука

Читать на русском
Юрій Луценко зазначив, що за фактом незаконного перетину кордону Юрієм Бойком відкриють кримінальне провадження.

Щодо кандидата в президенти Юрія Бойка і голови політради «Опозиційною платформи - За життя» Віктора Медведчука відкриють кримінальне провадження за прямий переліт до Російської Федерації 22 березня.

Про це на засіданні уряду заявив генпрокурор Юрій Луценко в середу, 27 березня, пише «Слово і Діло».

Навіщо Медведчук і Бойко їздили до Москви та що це їм дасть?22 березня Медведчук і Бойко неподалік від Москви зустрілися з російським прем'єром. За заявленою інформацією, сторони обговорили російсько-українські відносини, зокрема контракт на транзит російського газу через територію України.

На засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив запит «Народного фронту» щодо того, чому Бойко в порушення закону і режиму санкцій здійснив прямий переліт Київ-Москва.

«Я просив би прикордонників, Державіаслужбу та «Украерорух» перевірити, де було порушення. Якщо є заборона, чому це сталося таким чином», - зазначив Гройсман.

У той же час генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що за фактом незаконного перетину кордону Юрієм Бойком відкриють кримінальне провадження.

Нагадаємо, 22 березня Бойко і Медведчук провели так звані «економічні переговори» з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим і головою «Газпрому» Олексієм Міллером. За підсумками переговорів російська сторона заявила про готовність обговорювати нові контракти на транзит і поставку газу.

Також повідомлялося, що на візит Бойка та Медведчука до РФ відреагував президент Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: