Посольство США закликало уникати акцій «Нацкорпусу» в Києві

Читать на русском
У посольстві зазначили, що українська націоналістична група пов'язана з насильством і громадським безладом, включаючи сутички з поліцією.

Посольство США в Україні закликало уникати демонстрацій, які заплановані «Національним корпусом» у Києві в суботу, 23 березня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт посольства.

У посольстві зазначили, що українська націоналістична група пов'язана з насильством і громадським безладом, включаючи сутички з поліцією.

«На початку тижня члени «Нацкорпусу» напали на поліцію під час демонстрації в іншому українському місті. Великі натовпи очікуються на Майдані Незалежності в суботу», - йдеться в повідомленні.

У посольстві США закликають: уникати натовпу і демонстрацій, очікувати більшого, ніж зазвичай, очікувати перекриття вулиць, інформувати про місцезнаходження знайомих, слідувати інструкціям місцевих правоохоронних органів та стежити за новинами.

Нагадаємо, 16 березня, в Києві акції пройшли мирно і без сутичок. О 12 годині активісти зібралися на мітинг на Майдані Незалежності. Потім вони рушили через Європейську площу до Банкової. Активісти кидали у бік правоохоронців, які оточили територію АП, іграшкових свиней, вигукуючи «Свинарчуків за ґрати».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: