«Голосуй не по приколу»: в мережі обговорюють заяву Вакарчука

Читать на русском

Святослав Вакарчук закликав українців відповідальності підійти до вибору нового президента країни.
Слово і Діло

Фронтмен групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук оприлюднив відеозвернення, в якому закликав українців голосувати на президентських виборах відповідально, а не «по приколу».

«Вибори президента України для мене не «прикол». Тисячі наших співвітчизників, у тому числі молодих людей, віддавали своє життя й віддають прямо зараз для того, щоб ми з вами могли вільно вибирати. Пам'ятайте про це. Голосуємо відповідально! Голосуємо не «по приколу», – сказав музикант.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на заклик Вакарчука.

«Вакарчук закликав голосувати «не по приколу». Політик, який сам суцільний прикол. Сподіваюся, йому хоч відвалили солодких «рошенок» за цей недвозначний випад проти Зеленського?», – написав В'ячеслав Чечило.

«Вакарчук – одне з найбільш деструктивних явищ на цих виборах. Людина з колосальною суспільною довірою просто боїться втратити наявні блага й підтримати когось конкретно, як варто було б громадському лідеру. Чому не можна прямо підтримати Гриценка? І чому не можна виразно пояснити відмову в підтримці? Тому що не хочеться заважати перемозі Порошенка й втрачати старі, в тому числі фінансові, зв'язки? Ну, тоді прямо підтримай Порошенка, чому ні. І без цього можна зробити висновок, кому ти підіграєш. Не хочеш ототожнюватися з негідниками й перекреслювати можливі майбутні союзи, якщо Порошенко програє? Ну, смішно. Претендент на національне лідерство, який боїться будь-якої виразної позиції. А як тоді будеш заходити до парламенту восени й для чого?», – написав Дмитро Литвин.

«Чому Вакарчук думає, що він не має права мовчати? Він має повне право мовчати. Він хто? Будда? Папа Римський? Хто поклав на нього обов'язок не мовчати? Чому? Що змінюють його слова? Він просто співак, яких у нас десятки й сотні. Співак, який вирішив залишитися співаком. А тут раптом він не має права мовчати. Яка фантастична зарозумілість», – вважає Антон Ходзе.

«Добре, що Вакарчук зробив заяву, в якій головним мотивом було не голосувати за Зеленського, погано, що він так і не назвав його прізвище прямо. Сподіваюся, перед другим туром він зробить персоніфіковану заяву», – написав Святослав Батов.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив, що не планує підтримувати жодного з кандидатів у президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: