Радбез ООН проведе екстрене засідання щодо Голанських висот

Читать на русском
Рада безпеки ООН зустрінеться в середу на прохання Сирії в зв’язку з визнанням Сполученими Штатами суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

Рада безпеки ООН зустрінеться в середу на прохання Сирії в зв’язку з визнанням Сполученими Штатами суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Le Figaro.

У МЗС озвучили позицію Києва щодо Голанських висотТакож Зеленко зазначила, що в Україні стурбовані ескалацією ситуації навколо сектора Газа, що сталася в останню добу в результаті обстрілу цивільного об'єкта на території Ізраїлю 25 березня.

Постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр підтвердив, що на прохання Сирії було вирішено провести екстрене відкрите засідання замість закритих консультацій, які планувалися раніше.

Президент США Дональд Трамп у понеділок підписав документ про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав крок Трампа історичною справедливістю й дипломатичною перемогою.

Голанські висоти, в минулому частина Сирії, були захоплені Ізраїлем в 1967 році під час Шестиденної війни.

Саудівська Аравія, Бахрейн, Катар і Кувейт, які є союзниками Вашингтона в регіоні, розкритикували крок президента Дональда Трампа визнати анексію висот Ізраїлем 1981 року.

Анексія Голанських висот не визнана ані світовим співтовариством, ані Радою безпеки ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: