Досягнули угоди про припинення вогню між Ізраїлем і Палестиною

Читать на русском
За посередництва Єгипту досягнуто згоди про припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими бойовиками сектора Газа.

За посередництва Єгипту досягнуто згоди про припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими бойовиками сектора Газа.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили «РІА Новини» з посиланням на представника руху ХАМАС.   У понеділок повідомлялося, що армія оборони Ізраїлю направила додаткові об'єднання до сектору Газа і почала обмежену мобілізацію резервістів. В цей же день прем'єр-міністр єврейської держави Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль відповість силою на ракетний обстріл своєї території з сектора Газа.

25 березня балістична ракета, випущена із сектора Газа, потрапила в будинок, розташований в районі Мішмерет в центрі Ізраїлю. Відзначається, що сирени повітряної тривоги прозвучали в понеділок в районах Ха-Шарон і долині Хеферу на північ від Тель-Авіва. Військові засікли запуск всього однієї ракети. За попередніми даними, постраждали шість осіб, в тому числі діти.

Палестинський анклав і Ізраїль регулярно обмінюються обстрілами. Так, 14 березня ізраїльські військові засікли пуск двох ракет з сектора Газа.

Загострення відносин двох сторін відбулося в травні 2018 року на тлі перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму, який Ізраїль вважає своєю неподільною столицею, в той час як Палестина претендує на східну частину міста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: