Канада не визнає суверенітет Ізраїлю над Голанами

Читать на русском
Рішення Трампа про визнання Голанських висот ізраїльськими поки ніхто не підтримав, окрім самого Ізраїлю.

У МЗС Канади заявили про невизнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба відомства.

Низка країн засудила рішення Трампа щодо Голанських висотНизка країн засудила рішення президента США Дональда Трампа про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. З подібними заявами вже виступили Росія, Туреччина і Сирія.

«Відповідно до міжнародного права, Канада не визнає постійного контролю Ізраїлю над Голанськими висотами. Давня позиція Канади залишається незмінною», - сказано в заяві.

У МЗС Канади підкреслюють, що «анексія території силою заборонена міжнародним правом».

«Будь-яка заява про односторонню зміну кордону суперечить заснованому на правилах міжнародному порядку. Канада - вірний друг Ізраїлю. Ми підтримуємо Ізраїль і його право жити в мирі та безпеці зі своїми сусідами», - додали в МЗС.

Як повідомлялося, напередодні президент США Дональд Трамп визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. Це рішення засудили деякі країни, у тому числі Росія, Туреччина і Сирія. Про невизнання Голан ізраїльськими також заявили в ООН, а раніше в ЄС.

Голанські висоти до 1967 року були частиною Сирії. Під час Шестиденної війни Ізраїль зайняв дві третини території, у 1981 році включив Голани до складу держави. У Раді безпеки ООН ці дії назвали анексією. Належність гірського плато вважається основним предметом ізраїльсько-сирійського конфлікту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: