У ЦВК назвали суму, що витратили на публікацію передвиборчих програм кандидатів у президенти

Читать на русском
Велика кількість кандидатів на пост глави держави на чергових виборах 31 березня спричинила у виборчому бюджеті дірку.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

На публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у «Голосі України» та «Урядовому кур’єрі» ЦВК витратило 3 млн 867 тис. 700 гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко, коментуючи витрати на президентські вибори-2019 року, повідомляє «Укрінформу».

Хто з топ-10 кандидатів у президенти найкраще виконує обіцянкиМи подивились, як кандидати в президенти України, які входять до першої десятки за результатами соцопитувань, виконували обіцянки, коли були на різних державних посадах.

За його словами, велика кількість кандидатів на пост глави держави на чергових виборах 31 березня спричинила у виборчому бюджеті «дірку».

«Рекордна кількість кандидатів у президенти створила «дірку» у виборчому бюджеті ЦВК приблизно у 447 млн гривень», - зазначив він.

Радченко нагадав, що бюджетний запит на вибори президента було зроблено ще в 2018 році з розрахунку 25 кандидатів на пост глави держави, проте фактична кількість кандидатів у бюлетені – 39, що майже удвічі більше.

Також це вплинуло і на розмір бюлетеня, і фінансування виборчих комісій, і оплату праці, публікацію програм у ЗМІ – тобто всі витрати, що необхідні для проведення виборів.

«Тільки на публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у «Голосі України» та «Урядовому кур’єрі» витратили 3 млн 867 тис. 700 гривень, а було передбачено 1 млн 379 тис. 40 гривень. Як бачите, перевитрата майже втричі», - розповів заступник голови ЦВК. Водночас Радченко запевнив, що цю «дірку» вдається перекривати.

Як відомо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Також «Слово і Діло» писало, скільки іноземних спостерігачів було на президентських виборах в Україні за останні 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: