Навіщо Медведчук і Бойко їздили до Москви та що це їм дасть?

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Цей візит був потрібен як електоральний інструмент. Тим самим демонструється, з ким з українських політиків Москва готова говорити.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Якубін, оцінюючи візит кандидата в президенти Юрія Бойка та Віктора Медведчука до Москви.

«За тиждень до виборів посилається чіткий сигнал, що в Україні є політики, з якими Росія готова говорити. Для їхнього електорату це плюс. З точки зору виборця «біло-блакитного» поля це сильний хід», – зазначив Якубін.

Чи займеться цим візитом СБУ? Якщо це літак Медведчука, то він мав дозвіл, оскільки брав участь у ТКГ, а якщо летіли через Мінськ, то жодного дозволу не потрібно, уточнив він.

«У контексті виборів це може підвищити рейтинг і шанси Бойка. Для свого виборця він показав, що навіть до обрання має контакт. Вони готові говорити і їх готові слухати», – додав політолог.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає БойкоЮрій Бойко провалив обіцянки сприяти децентралізації влади, модернізувати армію й підтримати ініціативу про введення миротворців.

Спроби прив'язати цей візит до Тимошенко – маніпуляція, підкреслив він.

«Цим візитом Москва чітко вказала, кого підтримує, а ті, хто умовно більш проросійськи налаштований, голосуватимуть за Бойка. Електорально це хороший хід», – акцентував експерт.

Він нагадав про нещодавнє дослідження, в якому йшлося про те, що українці краще ставляться до росіян.

«За рік збільшилася кількість громадян, які радше позитивно ставляться до РФ. Для них цей візит Бойка, який не побоявся й поїхав, незважаючи на всю критику, виглядатиме перевагою», – пояснив фахівець.

Також, на його думку, навряд чи тут може бути прив'язка до порушення закону.

«У нас немає заборони спілкуватися з російськими політиками. Бойко в цій ситуації є просто нардепом, він не є держслужбовцем, тому йому не потрібно питати в центру дозволу. Він, грубо кажучи, звичайний політик, який вважає, що потрібно вести політику так, і веде її. Наприклад, у США є окремі сенатори, які зустрічаються з представниками тих держав, які Штати вважають терористичними, там це нормально», – резюмував Олексій Якубін

Президент Петро Порошенко заявив, що кандидат у президенти Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук об'єднуються проти України.

Які невиконані обіцянки ховає Бойко – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: