Голова розвідки Росії потрапив під санкції ЄС

Читать на русском
Рада ЄС офіційно запровадила санкції за причетність до використання хімічної зброї. Під них потрапили громадяни Росії та Сирії.

На сайті Ради Євросоюзу в закордонних справах у понеділок, 21 січня, оприлюднили список санкцій щодо осіб, причетних до використання та розвитку хімічної зброї.

«До списку включені двоє працівників ГРУ, а також голова ГРУ та його заступник, що несуть відповідальність за транспортування й застосування в Солсбері (Велика Британія) нервово-паралітичної речовини 4 березня 2018 року», – йдеться в заяві.

У Росії відреагували на нові санкції ЄвросоюзуВлада Росії негативно ставиться до планів Ради ЄС запровадити санкції в зв'язку з причетністю до застосування хімзброї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

До пов'язаного з хімзброєю санкційного списку також включені п'ять фізичних та одна юрособа із Сирії. Прізвища людей, що потрапили під санкції, в ЄС обіцяють оприлюднити незабаром.

Санкції щодо фізосіб передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів. У випадку з юрособами вони передбачають заморожування активів. Крім того, фізособи та компанії з ЄС не мають права передавати грошові кошти в розпорядження фігурантів санкційного списку, підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила режим санкцій за хімзброю 15 жовтня минулого року. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожування фінансових активів осіб та організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

16 січня посли Євросоюзу схвалили запровадження санкції за використання та поширення хімічної зброї проти чотирьох офіцерів ГРУ РФ, у тому числі двох розвідників, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Також до списку внесуть п'ятьох осіб із Сирії.

У Росії заявили, що новий режим санкцій ЄС може спиратися на упереджені та засекречені дані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: