СБУ припинила діяльність агентурної мережі військової розвідки РФ

Читать на русском
Результатом стало виявлення і припинення протиправної діяльності агентурної мережі російської військової розвідки на території Миколаївської області.

У Миколаївській області СБУ припинила діяльність агентурної мережі російської військової розвідки.

Про це на брифінгу повідомив представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, передає «Слово і Діло» в четвер, 27 грудня.

«Результатом стало виявлення і припинення протиправної діяльності агентурної мережі російської військової розвідки на території Миколаївської області. Зокрема, 20 грудня цього року був затриманий її керівник, громадянин України 1961 року народження, капітан першого рангу ЗСУ в запасі, який також має російське громадянство. Встановлено, що він був завербований кадровим співробітником ГУ Генштабу ВС РФ у Севастополі і неодноразово виїжджав до анексованого Криму для проведення агентурних зустрічей», - зазначив Настюк.

Повідомляється, що за завданням російської спецслужби колишній старший морський офіцер і його поплічники здійснювали збір і передачу інформації з обмеженим доступом про функціонування військових підрозділів на території Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також їхнє залучення до проведення ООС на сході України.

«Останнє завдання від російських кураторів полягало в створенні і подальшому керівництві на території Очаківського району підпіллям для проведення різного роду заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за місцем проживання викритого агента було зібрано документальні матеріали, вчиненого ним злочину, засоби зв'язку з російськими розвідниками, комп'ютерна техніка, електронні накопичувачі інформації, на яких оброблялися зібрані відомості, а також документальні матеріали, в тому числі з обмеженим доступом. На даний час громадянину України оголошено про підозру.

Раніше СБУ затримала на хабарі чиновника міграційної служби Черкаської області.

також відзначимо, українська розвідка розриває зв'язки з СНД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: