Копію Томосу відвезуть полярникам в Антарктиду

Читать на русском
На арктичній станції Академік Вернадський відбудеться голосування за рішення про перехід розміщеної на станції каплиці в автокефальну Православну церкву України.

Учасникам української експедиції в Антарктиді передадуть копію Томосу, яка буде зберігатися на полярній станції Академік Вернадський.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-центрі Національного антарктичного наукового центру.

«Каплиця святого рівноапостольного князя Володимира на станції була зведена у 2011 році, за часів президентства Віктора Януковича. За вказівкою "зверху" будувати каплицю було доручено УПЦ Московського патріархату. З огляду на те, що учасники антарктичних експедицій, які є вірянами, духовно віддані ідеї єдиної помісної української церкви, було вирішено просити владику ПЦУ Епіфанія про переведення каплиці в лоно Православної церкви України», - йдеться в повідомленні.

Голосування за рішення про перехід у ПЦУ відбудеться під час ротації української антарктичної експедиції, коли на станції Академік Вернадський будуть присутні учасники 23 і 24 експедиції, а також сезонний загін учених.

Учасники 24-ї експедиції відправляться на станцію Академік Вернадський 26 березня.

Нагадаємо, що 5 січня 2019 року в Стамбулі був підписаний Томос про автокефалію Української церкви, 6 січня патріарх Варфоломій передав його Епіфанію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: