Нацполіція розслідує розкрадання чиновниками Мінспорту 50 млн

Читать на русском
Відзначається, що збиток державі було завдано в особливо великому розмірі - на загальну суму близько 50 млн грн.

Нацполіція розслідує факт розкрадання чиновниками Міністерства молоді та спорту 50 млн грн, виділених на закупівлю спортивного обладнання та проведення спортивних заходів, а також виплату заохочень спортсменам.

Про це в п'ятницю, 22 березня, повідомляють «Українські Новини» з посиланням на матеріали суду, пише «Слово і Діло».

Справа розслідується за трьома статтями: про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191), про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364), і про службову підробку (ч. 2 ст. 366).

Жданов запевнив, що реконструює спортивний комплекс «Авангард»Сказано 15 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Мінспорту і держустанови Укрспортзабезпечення привласнили бюджетні гроші під час державних закупівель устаткування та інвентарю для організації спортивних заходів та підготовки спортсменів національних збірних команд України. Крім того, були привласнені державні кошти, виділені на організацію та проведення спортивних заходів і виплату грошових заохочень.

Відзначається, що збиток державі було завдано в особливо великому розмірі - на загальну суму близько 50 млн грн. Згідно з матеріалами кримінального провадження ряд спортсменів і тренерів, які входять до складу офіційних делегацій національних збірних команд України, фактично не брали участі у міжнародних і всеукраїнських спортивних змаганнях.

Навчально-тренувальні збори, які здійснювалися для підготовки вищевказаних змагань, проводилися не в повному обсязі або взагалі не проводилися.

Крім того, грошові заохочення, які склали близько 20 млн грн за 2017 рік, виплачувалися спортсменам-переможцям, призерам змагань і деяким працівникам збірних команд фактично в розмірі до 50% від призначеної суми, а решта бюджетних коштів у сумі близько 10 млн грн були розподілені і привласнені учасниками схеми, до якої також входили ТОВ «СПОРТ КО», ТОВ «СПОРТ СЕРВІС», ТОВ «Атлетіко ВІВА», ТОВ «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» та підприємці.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ще двом особам, причетним до розкрадання землі.

Також нагадаємо, голову Закарпатського облавтодору підозрюють у великих розкраданнях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: