Коли активізують переговори щодо Донбасу та на що розраховує РФ?

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Переговорний процес щодо Донбасу, хто б не став президентом, буде на паузі до осені.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог, виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

«До парламентських виборів переговори щодо Донбасу навряд чи активізують. Путін на сьогодні не має, що запропонувати. Чи будуть поступки? Можливо, буде якась заява, можливо, зустріч. З іншого боку, предмету для зустрічі поки немає. Не виконується перша частина Мінських угод», – зазначив Войтков.

Також варто враховувати ситуацію в Європі. Путін робитиме ставку на те, щоб розхитати європейську коаліцію. Наприклад, Італія вже активно виступає проти санкцій, уточнив він.

Обіцянки кандидатів у президенти щодо відносин України з Росією – ТестНаскільки добре Ви знаєте, що обіцяють кандидати в президенти в своїх програмах щодо відносин між Україною та РФ. Пропонуємо перевірити себе за допомогою нашого тесту.

«Імовірно, Путін чекатиме виборів до Європарламенту, моменту, коли піде Меркель, і зважатиме на ситуацію у Франції», – додав експерт.

«Путін вважає, що має час, що зможе просто бути в режимі окопної війни, в режимі дипломатичної війни. При цьому граючи на різних протиріччях в Євросоюзі, якимось чином залишити Україну сам на сам із Росією», – резюмував Валентин Войтков.

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас.

Що обіцяють кандидати в президенти щодо відносин України з Росією, можна дізнатися, пройшовши наш тест.

Також читайте, що обіцяють кандидати в президенти щодо Криму та Донбасу.

Як відомо, в Кремлі заявили, що за чинного президента Петра Порошенка відносини між Україною та РФ не поліпшаться, й чекають приходу «президента миру».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: