Річниця анексії Криму: США і Туреччина зробили заяви

Читать на русском
У дипломатичних відомствах обох країн заявили, що ніколи не визнають анексії півострова РФ.

Посольство США в Україні та МЗС Туреччини виступили із заявами, в яких підкреслюється незаконність проведеного на півострові «референдуму» і те, що ці країни ніколи не визнають анексії Криму.

Про це пише «Слово і Діло».

«Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають контроль Кремля над Кримом», - йдеться в акаунті посольства США в Україні в мікроблозі Twitter.

У повідомленні також зазначається, що під час візиту корабля ВМС США Дональд Кук в Одесу була висловлена чітка позиція – «США неухильно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України».

У МЗС Туреччини заявили про підтримку територіальної цілісності України.

«Українська Автономна Республіка Крим була анексована Російською Федерацією в порушення міжнародного права на підставі незаконного референдуму, що відбувся п'ять років тому, 16 березня. В зв'язку з цим ми повторюємо, що не визнаємо ситуацію де-факто, викликану цим актом, і підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в заяві МЗС Туреччини, опублікованій в суботу на сайті відомства.

Меджліс підтримав Порошенка: що це означає для кримських татарМеджліс вирішив підтримати на президентських виборах нинішнього главу держави Петра Порошенка. Осман Пашаєв розбирався в причинах цього рішення.

Також в повідомленні зазначили, що для них є пріоритетним положення кримських татар - корінного народу Криму.

Як говориться в доповіді Бюро з питань демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США, в Криму людей викрадають, катують, вбивають, залякують і незаконно поміщають в психіатричні клініки.

Чи наблизилася Україна до деокупації Криму - в інтерв'ю Ірини Геращенко спеціально для Слова і Діла.

Відзначимо, Меджліс підтримав Порошенко на виборах президента. Що це означає для кримських татар, читайте в авторському матеріалі Османа Пашаєва.

Як кандидати в президенти пропонують повертати Крим і Донбас, - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: