В Афганістані вдруге перенесли президентські вибори

Читать на русском
Виборча комісія Афганістану перенесла призначені на 20 липня президентські вибори на 28 вересня.
Ілюстративне фото.

Виборча комісія Афганістану перенесла призначені на 20 липня президентські вибори на 28 вересня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив речник комісії Абдул Азіз Ібрагімі, передає агенція Reuters.

Еволюція обіцянок: як змінювалися програми кандидатів, які балотуються вдругеУ Порошенка в 2014 році найбільше обіцянок було у сфері держуправління, а Тимошенко найбільше хвилювала економіка. Зараз у деяких кандидатів пріоритети змістилися. Є й такі, що нічого не обіцяють щодо зовнішньої політики.

«Для кращого впровадження закону про вибори, забезпечення прозорості, а також реєстрації виборців, президентські вибори, вибори в ради провінцій, а також парламентські вибори провінції Газні будуть проведені 28 вересня», - йдеться в заяві виборчої комісії.

Це вже друге перенесення виборів президента Афганістану - спочатку вони були призначені на квітень. Чергове відтермінування пов'язано з тим, що необхідно провести зміни в системі голосування. Раніше ЗМІ повідомляли, що вибори можуть перенести через переговори США з рухом «Талібан» щодо завершення війни в країні, що триває вже 17 років.

Серед кандидатів на найвищу посаду у країні - чинний президент Ашраф Гані, прем'єр-міністр Абдулла Абдулла та колишній радник з питань національної безпеки Мохаммад Ханіф Атмар. Поки незрозуміло, як можуть вплинути на президентські вибори переговори між США та представниками «Талібану». Таліби відмовляються від прямих переговорів з урядом Афганістану, який вони вважають нелегітимним.

Нагадаємо, що восени 2018 року після місяців суперечок і затримок в Афганістані відбулися парламентські вибори. Вони пройшли на тлі масових атак талібів, звинувачень у фальсифікації та технічних проблем з реєстрацією виборців. Зараз також є побоювання, що президентські вибори можуть стати причиною нової хвилі насильства з боку «Талібану», оскільки бойовики намагатимуться зірвати голосування.

Як відомо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: