У РФ суд визнав законним штраф липецькій фабриці Roshen у $5,6 млн

Читать на русском
Суд відмовив у задоволенні заявлених вимог Roshen. У захисту фабрики є місяць на апеляцію.

Арбітражний суд Липецької області визнав законним рішення податкової інспекції про донарахування більш як 361,5 млн руб. ($5,61 млн) податків і штрафів за 2012 рік Липецькій кондитерській фабриці корпорації Roshen.

Про це повідомляє Коммерсантъ, пише «Слово і Діло».

Фабрика Roshen ще в жовтні 2015 року подала заяву, в якій попросила визнати недійсним рішення міжрайонної інспекції Федеральної податкової служби щодо найбільших платників податків по Липецькій області від 30 червня 2015 року. Цим рішенням податківці зобов'язали фабрику доплатити в бюджет 285,9 млн руб. ($4,43) ПДВ за 2012 рік, 26,2 млн руб. ($410 тис.) пені з ПДВ, а також сплатити штраф у розмірі 49,4 млн руб. ($770 тис.).

«Суд вирішив у задоволенні заявлених вимог відмовити», - сказала голова суду Інна Семенських.

Суд першої інстанції, який розглядав справу майже три з половиною роки і який призначав щодо нього комплексну будівельно-технічну і оціночну експертизу, 18 березня повністю відхилив претензії кондитерської фабрики до ФНС. Рішення суду набере чинності через місяць, якщо до цього на нього не буде подана апеляційна скарга.

Нагадаємо, з 1 квітня 2017 року на липецькій фабриці зупинено виробництво. Також свою діяльність зупинив торговий дім і склад готової продукції. Потужності фабрики законсервовані. Українська продукція Roshen офіційно не імпортується на територію Росії з 2013 року.

Також повідомлялося, що в 2018 році Київська кондитерська фабрика Roshen збільшила чистий прибуток в чотири рази, порівняно з 2017 роком, до 11,1 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: