Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Хвича Мепарішвілі

Читать на русском
Мепарішвілі пройшов до парламенту в квітні 2016 року. Відтоді в нього накопичилося 28 обіцянок, з яких 4 провалені.

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Хвича Мепарішвілі (фракція «Народного фронту»).

Мепарішвілі пройшов до Верховної Ради в квітні 2016 року за загальнодержавним багатомандатним округом після переходу низки парламентарів до Кабінету міністрів. За час своєї каденції він дав 28 обіцянок, частина з них із передвиборної програми партії «Народний фронт», за списками якої він був обраний. Мепарішвілі виконав 9 обіцянок (32%), а 4 – провалив.

Більшість провалених обіцянок Мепарішвілі не належала до компетенції народного депутата. Йдеться про обіцянки сприяти відновленню освітлення й підняти питання встановлення лежачих поліцейських і дорожніх знаків на вулицях Колгоспній і Таращанськвй у Білій Церкві. Як повідомили в міській раді, депутат не звертався до них, щоб вирішити ці питання.

Крім того, Мепарішвілі обіцяв сприяти в облаштуванні артезіанської свердловини на вулиці Леваневського в Білій Церкві. «Обіцяв їм (жителям вулиці – ред.) своє максимальне сприяння в цьому питанні, до вирішення якого залучатиму безпосередньо місцеву владу та комунальні організації міста», – сказав він. Але за рік нардеп не звертався до виконавчого комітету міської ради з цього питання.

Також нардеп не виконав обіцянку внести до Верховної ради законопроект «Про взаємовідносини Києва та Київської області».

Впорався Мепарішвілі з обіцянкою вирішити питання капітального ремонту актової зали Білоцерківської спеціалізованої школи №9. Ремонт провели за його сприяння, фінансування надали з місцевого бюджету. Також депутат, як і обіцяв, придбав шафи для зберігання особистих речей школярів, в іншій школі Білої Церкви – №11.

У процесі виконання в народного депутата залишаються ще 15 зобов'язань. У листопаді 2017-го Мепарішвілі запевняв, що фракція «Народного фронту» підтримає законопроект про зняття депутатської недоторканності. Надсилання двох ініціатив (президентської та запропонованої депутатами) до Конституційного суду фракція підтримала майже одноголосно.

Крім цього, він обіцяв сприяти вирішенню питання ремонту фасаду Білоцерківської спеціалізованої школи №1, сприяння у встановленні теплових лічильників у будинках на вулиці Вокзальній у Білій Церкві, докласти зусиль для забезпечення підрозділів пожежних частин Білої Церкви новою технікою. Зараз ми чекаємо від депутата відповіді на запит, як він виконує ці обіцянки.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: