На вирок Януковичу подали нову апеляцію

Читать на русском
Сердюк підкреслив, що апеляція, котра раніше була подана адвокатом Центру вторинної правової допомоги Юрієм Рябоволом, є незаконною.

Платні адвокати президента-втікача Віктора Януковича подали апеляційну скаргу на вирок Оболонського районного суду Києва, згідно з якою екс-президента засудили до 13 років в'язниці за державну зраду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу адвокатського об'єднання «Авері Лекс».

Відзначається, що апеляція була складена на 190 сторінках.

«Із правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необгрунтований, оскільки заснований на сфальсифікований справі. Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства - все це викладено на більш ніж 190 сторінках нашої апеляційної скарги», - прокоментував адвокат Віталій Сердюк.

Сердюк підкреслив, що апеляція, котра раніше була подана адвокатом Центру вторинної правової допомоги Юрієм Рябоволом, є незаконною.

«Щодо адвоката Юрія Рябовола вже подані заяви про скоєння ним злочину, передбаченого статтею 400-1 Кримінального кодексу України - представництво в суді без повноважень, а також скарги до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності - позбавлення права займатися адвокатською діяльністю», - заявив захисник Януковича.

Раніше повідомлялося, що до держбюджет передали конфісковані гроші соратників Януковича.

Також нагадаємо, Євросоюз продовжить санкції проти Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: