У Парижі сталися сутички поліції та активістів

Читать на русском
Правоохоронці затримали близько 20 «жовтих жилетів», проти демонстрантів використовують водяну гармату.

У суботу, 16 березня, «жовті жилети» у Франції проводять уже 18 акцію протесту. Між учасниками протесту та поліцією вже виникли сутички.

Про це повідомляє AP, передає «Слово і Діло».

Так, демонстранти кидали димові шашки та інші об'єкти в офіцерів уздовж Єлисейських полів і почали бити по вікнах поліцейського фургона.

Зазначається, що за станом на 12:00 в центрі столиці - Парижі, біля Єлисейських полів, зібралися близько 800 учасників акції.

За даними префектури поліції Парижа, правоохоронці вже провели близько 20 арештів. Крім того, одна з бронемашин силовиків почала використовувати водяну гармату проти демонстрантів.

Також повідомляється, що акція відбувалися відразу в декількох районах міста.

Вибухи чути на Авеню де Ваграм, в восьмому окрузі Парижа, в той час як правоохоронці намагаються стримати жовті жилети біля Єлисейських полів.

Зазначається також, що демонстранти встановили бар'єри, налаштовані на боротьбу з поліцейськими.

Нагадуємо, протести так званих жовтих жилетів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в сутички з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

З початку акцій протестів «жовтих жилетів» у Франції суд виніс понад тисячу вироків у справах, пов'язаних із правопорушеннями учасниками мітингів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: