У Сербії затримали сім учасників вуличних протестів

Читать на русском
Правоохоронні органи затримали в Белграді сім учасників антиурядових протестів, які підозрюються в порушенні громадського порядку.

Правоохоронні органи затримали в Белграді сім учасників антиурядових протестів, які підозрюються в порушенні громадського порядку.

Як пише «Слово і Діло», про це 17 березня повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу МВС Сербії.

Три людини були затримані в будівлі белградського телецентру. Двоє з них принесли з собою бензопилу і погрожували журналістам. Один розбив скло на вході в будівлю. Ще четверо затриманих обвинувачуються у нападі на поліцейських.   Раніше президент Сербії Олександр Вучич заявив, що влада країни буде миттєво реагувати на дії опозиції, якщо вона вдасться до насильницьких дій в ході вуличних протестів.

Вучич залишив 17 березня президентський палац, який днем ​​намагалися оточити його опоненти, через парадний вхід. Відповідне відео розмістило місцеве агентство Tanjug. Як повідомляє «РІА Новини», маніфестанти освистали главу держави, а також вигукували в його адресу образи. Вучич коротко вислухав їх і, побажавши «всього найкращого», виїхав на службовому авто.

Перед цим учасники акції протесту в Белграді прорвали огорожу перед президентським палацом.

У суботу десятки демонстрантів увірвалися в будівлю сербського державного телебачення РТС в ході масової антиурядової акції. Вони захопили два входи в будівлю і закидали його яйцями.

Прибулі на місце поліцейські перекрили проходи на верхні поверхи, пізніше спецназ без застосування сили вивів протестуючих з телецентру.

Акції протесту проходять в Сербії з початку грудня. Приводом став напад на одного з опозиціонерів, лідера партії «Лівиця» Борко Стефановича в місті Крушевац. Опозиція звинуватила владу у створенні атмосфери насильства і закликала прихильників вийти на вулиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: