Підпал Roshen: у поліції розповіли, хто організатор пожежі

Читать на русском
Чоловік, якого затримали за підпал магазину Roshen на Хрещатику, належить до радикальної екстреміської організації, яка планувала зірвати вибори.

Чоловік, якого затримали за підпал магазину Roshen на Хрещатику, належить до радикальної екстреміської організації, яка планувала зірвати вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це у коментарі УП повідомив начальник Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що виробництво на фабриці «Рошен» у Липецьку не буде запущенеСказано 29 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Метою цієї оргізанізації була дестабілізація ситуації у столиці та зрив виборів. Зараз із ним (затриманим – УП) проводять першочергові слідчі дії», – зазначив Крищенко.

За його словами, киянин є активним учасником численних вуличних акцій.

Крім того, правоохоронці припускають, що він причетний до ще одного підпалу магазину Roshen – ввечері 17 березня.

Крищенко додав, що лідер організації, до якої належить ймовірний порушник, наразі також затриманий і знаходиться у СІЗО.

За даними джерел УП у правоохоронних органах, цим лідером є Євген Моринець, відомий як «Біла балаклава». Його затримали 18 лютого за заклики до повалення влади.

За словами співрозмовника у Генпрокуратурі, затриманий за підпал Roshen раніше пікетував слідчий ізолятор, вимагаючи звільнити «Білу балаклаву».

Також затриманий нібито пов’язаний із відомою проросійською організацією »ГК «Наждак», очолюваною Миколою Дульським. Останнього у Службі безпеки називали «агентом російських спецслужб».

Долар по 10 і продаж Roshen: скільки обіцянок із передвиборчої риторики виконав ПорошенкоДо президентських виборів в Україні залишився рік і Слово і Діло починає підбивати підсумки виконання обіцянок. Розбираємося, що зі своєї передвиборчої риторики виконав президент Петро Порошенко.

За фактом підпалу магазину розпочато кримінальне провадження про умисне знищення майна та хуліганство.

Нагадаємо, увечері 17 березня підпалили будівлю магазину Roshen біля станції метро «Героїв Дніпра».

18 березня у столиці на вулиці Хрещатик неподалік від Бессарабського ринку горіло інше приміщення магазину Roshen.

Правоохоронці повідомили, що затримали 53-річного мешканця столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: