Дочка нардепа Березкіна намагалася оскаржити бездіяльність НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив дочки члена Верховної Ради в скарзі на бездіяльність Національного бюро з приводу підозри.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Дочка народного депутата Станіслава Березкіна Вікторія намагалася оскаржити бездіяльність Національного антикорупційного бюро щодо невручення їй підозри.

Однак слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова відмовила у відкритті провадження за скаргою, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат Березкіної подав скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, що полягає в неврученні його клієнту повідомлення про підозру у спосіб, передбачений главою 6 в ст. 111 і главою 11 в статтях 135 і 136 КПК України. У скарзі захисник просив визнати бездіяльність протиправною, а також зобов'язати детектива НАБУ вручити підозру.

Вивчивши матеріали скарги, суддя Антипова відмовила у відкритті провадження за скаргою. Як вона встановила, у даній скарзі оскаржується бездіяльність детектива, яка, виходячи з положень ч. 1 ст. 303 КПК України, не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, САП призупинила слідство у справі Березкіна. Раніше доньці нардепа Березкіна заочно повідомили про підозру. Пізніше, вона повернулася в Україну і суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: