Мінфін пояснив, що впливає на ціну газу

Читать на русском
У Міністерстві фінансів перерахували фактори, які впливають на формування ціни на газ для населення.

У Міністерстві фінансів виходять з діючої програми з МВФ, яка передбачає поступове підвищення ціни на газ, однак не виключають, що ця ціна може будуватися з урахуванням тривалого падіння ціни на світовому ринку і нарощування власного видобутку.

Як пише «Слово і Діло», про це під час звіту про виконання державного бюджету за 2018 рік сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє в п'ятницю, 15 березня, Укрінформ.

«Нафтогаз» пропонує не піднімати ціни на газ із 1 травня. Чи є можливість?Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв запропонував Кабміну не підвищувати ціни на газ із 1 травня. Більше знають експерти.

«У чинній програмі з МВФ записано майже усі умови, включаючи ринкову ціну на газ. По цій умові у нас є певний графік, згідно з яким ми виходимо на ринкову ціну на газ і при цьому захищаємо населення через систему субсидій», - сказала глава Мінфіну, відповідаючи на запитання, чи отримала вона наказ від прем'єр-міністра про переговори з МВФ, щоб не допустити підвищення цін на газ для населення.

За словами Маркарової, ціна на газ залежить від світових цін і обсягів власного видобутку.

«Тому якщо ринкова ціна на газ падатиме і фокус буде на тому, щоб відбувалося збільшення власного видобутку газу, це буде основним індикатором формування ціни на газ», - заявила міністр.

Раніше глава уряду Володимир Гройсман надав доручення Нафтогазу і Мінфіну розпочати дискусію з Міжнародним валютним фондом, щоб не допустити підвищення цін на газ для населення через те, що вартість імпортного газу зараз є нижчою за врегульовуваний тариф.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: