Кабмін затвердив доплати багатодітним сім'ям

Читать на русском
З квітня багатодітним сім'ям виплачуватимуть додаткову допомогу в розмірі 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Кабінет міністрів вирішив з 1 квітня ввести доплати багатодітним сім'ям в розмірі 1700 грн на дитину, починаючи з третьої.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 13 березня, передає Левый берег.

«Кожна багатодітна сім'я отримає на третю, четверту, п'яту і кожну наступну дитину до 6-річного віку щомісячну допомогу від держави в розмірі прожиткового мінімуму до 6 років», - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, який представляв проект рішення.

За підрахунками Мінсоцполітики, право на виплату отримають 158,8 тисячі дітей. Таким чином, вартість програми складе більш ніж 200 млн гривень на місяць.

Усього станом на 1 січня 2019 року в Україні було 334 тисячі багатодітних сімей, в яких виховуються 1,137 тис. дітей.

Державна допомога призначатиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної сім'ї за рахунок державного бюджету у вигляді субвенції місцевим бюджетам у рамках затвердженого держбюджету.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив вартість послуг муніципальної няні. Щомісяця батьки зможуть отримувати 1626 грн як компенсацію за оплату послуг няні. У державному бюджеті на ці цілі закладено 500 млн грн.

Нагадаємо, з 2019 року в Україні запровадять новий вид соцдопомоги. Соціальну допомогу будуть отримувати особи, які доглядають за дітьми з важкими захворюваннями, але ще не мають групи інвалідності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: