Коробка замість люльки. Мами активно обговорюють у мережі вміст бебі-боксів

Читать на русском
Постановою від 20.06.2018 року Кабмін затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги.

Постановою №512 від 20.06.2018 року Кабмін затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакет малюка».

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна», з 1 вересня 2018 року українські сім'ї при народженні дитини отримують такий пакет із необхідними для перших місяців життя дитини речами.

Відтепер кожна мама (або інший законний представник новонародженої дитини), виписуючись із пологового будинку, має отримати «пакет малюка» під час виписки, але не пізніше ніж через 30 днів із дня народження дитини.

У мережі оприлюднили фотографії бебі-боксу, які почали отримувати мами новонароджених дітей.

Своїми враженнями поділилася виконавчий директор «Схід SOS» Олександра Дворецька на сторінці у Facebook. Вона зазначила, що бебі-бокс видали не їй, а сестрі, яка проживає в Миколаєві й два тижні тому народила малюка.

«Кого там цікавив бебі-бокс від Кабінету міністрів України? Так ось він. Видали, щоправда, через два тижні після народження дитини, але, говорить сестра, речі якісні й гарні. Це Миколаїв», – написала Дворецька.

Те, що речі гарні, якісні й найважливіше – потрібні, підтвердила й сестра Олександри Дворецької Тетяна Забава. Однак вона зазначила, що багато з того, що є в бебі-бокс, вона вже придбала самостійно.

«Отримала бебі-бокс. Багато писали до цього, що все там буде дешеве, погане й усе розкрадуть. Ну що. Мені все сподобалося. Всі речі гарні, якісні, потрібні. Добре б тільки отримати його, як годиться, при виписці, а не через 2 тижні. Зрозуміло, все, що там є, я вже купила, не чекати ж», – написала жінка.

На оприлюднених фотографіях видно, що в яскравій різнобарвній коробці, яку можна використовувати як ліжечко, упаковані речі першої необхідності для новонародженого: вологі серветки, шкарпетки, брязкальце, ножиці, термометр для води, пінка для миття немовлят, дві упаковки прокладок для матерів, які годують, 4 упаковки памперсів для новонароджених, повзунки, чепчики, комбінезони, кілька пелюшок і рушник. Майже всі предмети – виробництва відомих закордонних брендів.

У коментарях під постом жінки відзначили, що ножиці – неякісні. На що їм відповіли, що після першої партії буде збір відгуків, які будуть враховані при формуванні наступних бебі-боксів.

Також мами обговорили якість підгузників, і багато жінок написали, що ті, які входять до комплекту бебі-боксу, підійдуть не всім малюкам. Крім того, жінки вважають, що весь цей набір не тягне на озвучену раніше суму в 5 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що обіцяні бебі-бокси мами почнуть отримувати не раніше ніж наприкінці вересня.

Нагадаємо, Мінсоцполітики затвердило склад бебі-боксу для новонароджених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: