Польські прикордонники не пустили в Україну «євробляху» за 10 мільйонів

Читать на русском
З'ясувалося, що автомобіль знаходиться в розшуку в Швейцарії. Спорткар заарештували, а водія-українця допитали.

Прикордонники Польщі не дозволили ввезти в Україну автомобіль Lamborghini Urus 2019 року випуску, вартістю 1,4 млн злотих (9,6 млн грн).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прикордонна служба Польщі.

Порошенко сказав, скільки бюджет отримав від розмитнення «євроблях»Через механізми пільгового розмитнення в бюджет України надійшло 13,6 млрд грн. За словами Порошенка, ці кошти держава направить на підтримку пенсіонерів.

Ввезти люксовий автомобіль на територію України намагалися через прикордонне село Дорогуськ Люблінського воєводства Польщі. В околицях цього села розташований автомобільний і залізничний переходи Ягодин - Дорогуськ.

Під час перевірки польські правоохоронці з'ясували, що Lamborghini знаходиться в розшуку в Швейцарії. Елітний спорткар заарештували, а його водія, 37-річного громадянина України, допитали як свідка.

Поляки відзначають, що поки це найдорожчий автомобіль з пасажирів в угоні, який їм вдалося повернути законному власнику.

Раніше ДФС назвала найдорожчі і найдешевші «євробляхи», ввезені за час пільгового періоду по розмитненню. Так, найдорожчою «євробляхою» виявився MERCEDES-BENZ, модель AMG G 63 2018 року випуску. Митна вартість - 171,2 тис. доларів. Сума всіх сплачених при митному оформленні податків і платежів - понад 1,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: