В Україні заборонили експлуатацію Boeing 737 Max

Читать на русском
Державна авіаційна служба України заборонила польоти на літаках Boeing 737-8 MAX або Boeing 737-9 MAX над Україною, з неї чи до неї.

Державна авіаційна служба України заборонила польоти на літаках Boeing 737-8 MAX або Boeing 737-9 MAX над Україною, з неї чи до неї.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні Державіаслужби.

Після двох катастроф Boeing 737-8 MAX Європейське Агентство з безпеки польотів вирішило видати Аварійну директиву льотної придатності та призупинити комерційні транспортні перевезення двох вказаних моделей літака у межах території, зазначеної в положеннях Угоди щодо Європейського Союзу.

Рішення з безпеки польотів № 2019-01 Державіаслужби повністю співпадає з заходами EASA та інших країн та вважається тимчасовим.

Зазначається, що некомерційна експлуатація (наприклад перегінні польоти) не входять до сфери дії цього рішення. Окремі дозволи на виконання польотів з території України погоджуються з Державіаслужбою.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: