Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян планує з 2019 року обмежити термін використання пасажирських літаків до 20-ти років

3 липня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що планує з 2019 року обмежити вік використання пасажирських літаків до 20-ти років в Україні. «Ми з наступного року плануємо обмежити вік використання пасажирських літаків до 20-ти років в Україні. Все, що старше 20-ти років, не матиме права літати в Україні», – наголосив міністр (відео:02:00).
Не виконано
Сказано 3 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=W7bcS27T2Zk
  • Лист Мінінфраструктури від 3 квітня 2019 року
  • https://mtu.gov.ua/news/30847.html

Результат

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури України від 3 квітня 2019 року, в період з липня 2018 року по теперішній час нормативно-правові та/або розпорядчі акти щодо обмеження віку використання пасажирських літаків в Україні не приймалися.

22 квітня 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену нараду щодо підготовки авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону.

Міністр інфраструктури наголосив, що Державіаслужба посилить контроль за технічним станом літаків. «Міністерство інфраструктури завжди підтримувало і буде підтримувати надалі всі без винятку авіакомпанії. Розвиток авіації, успішна робота авіаперевізників – у фокусі нашої уваги. Ми з розумінням поставилися до численних звернень авіакомпаній не забороняти до використання літаки, вік яких перевищує 20 років. Разом з тим, Державіаслужба посилить контроль за технічним станом повітряних суден, які використовуються для перевезення пасажирів. Безпека є першочерговою», – заявив Володимир Омелян.

Враховуючи, що в Україні не будуть забороняти польоти літаків старіше 20 років, обіцянка отримує статус «не виконано».