Суд зняв арешт із майна підозрюваного в дачі хабара прокурору

Читать на русском
Столичний райсуд частково зняв арешт з майна особи, яку підозрюють у дачі хабара працівнику Генпрокуратури.

Суд скасував арешт майна особи, якого підозрюють у дачі хабара прокурору Генеральної прокуратури.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання його адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат підозрюваного просив суд скасувати арешту майна, а саме: мобільних телефонів iPhone 6 і Xiaomi, Macbook, жорстких дисків, флешки та інших речей. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк задовольнив.

Як відомо, вказану особу 30 вересня викрили на наданні хабара прокурору ГПУ в розмірі 15 тисяч доларів. 1 жовтня їй повідомили про підозру. За інформацією слідства, пропозиція хабара надійшла прокурору в лютому 2018 року, після чого він одразу повідомив про цей факт до Генеральної інспекції ГПУ. Хабар прокурору ГПУ запропонував громадянин, якого обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (пропозиція хабара) КК України. У Бюро додали, що обвинувачений вирішив домовитися з прокурором про пом'якшення йому звинувачень, запропонувавши 30 тисяч доларів хабара. Його затримали під час вручення частини хабара.

Нагадаємо, суд відправив вказану підозрювану особу під нічний домашній арешт. Пізніше суд продовжив йому домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: