США запровадили санкції проти російського банку

Читать на русском
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російського банку Еврофинанс Моснарбанк за його угоди з Венесуелою.

США запровадили санкції проти російського банку Еврофинанс Моснарбанк у зв'язку з його угодами з венесуельською державною нафтовою компанією Petróleos de Venezuela SA (PDVSA).

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на американський Мінфін повідомляє в понеділок, 11 березня, Reuters.

Зокрема, зазначено, що Еврофинанс Моснарбанк є «рятувальним тросом» для режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро, чиї прихильники нібито використовують PDVSA для відмивання грошей.

Як підкреслив міністр фінансів США Стівен Мнучин, Вашингтон й надалі вживатиме заходів проти іноземних фінансових інститутів, які підтримують нелегітимний режим Мадуро, вносячи вклад «в економічний колапс і гуманітарну кризу, що заподіює страждання народу Венесуели».

Раніше Bloomberg писав, що Венесуела навчилася обходити міжнародні санкції за допомогою спільного з Росією банку - Еврофинанс Моснарбанк. За даними видання, уряд і великі компанії південноамериканської країни здійснюють платежі саме через нього.

Відомо, що банк був створений під час президентства Уго Чавеса, він належить Москві і Каракасу на паритетних засадах і не потрапив під санкції, накладені на обидві країни.

Про один з останніх блоків санкцій повідомлялося 1 березня, коли американська влада розповіла про їх запровадження щодо шести громадян Венесуели, пізніше Вашингтон схвалив додаткові візові обмеження проти десятків посадовців, яких звинуватили в підриві демократії в республіці.

5 березня спецпредставник США з питань Венесуели Елліот Абрамс допустив запровадження санкцій щодо третіх країн, які ведуть справи з Боліваріанською Республікою. За його словами, рішення Вашингтона буде залежати від поведінки Каракаса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: