У США випробували двигун українсько-американської ракети

Читать на русском
Двигун українсько-американської ракети Firefly Alpha протестували на майданчику в штаті Техас.

На тестовому майданчику в місті Бріггс (штат Техас, США), приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело успішний тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha, запуск якої запланований на грудень 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

У США протестували двигун українсько-американської ракети Firefly AlphaUkrinform TV

Під час вогневого тесту двигун був встановлений на горизонтальному тестовому майданчику, обладнаному для збору даних та аналізу параметрів роботи двигуна. Тестовий пуск тривав близько 60 секунд. За свідченнями розробників, випробування пройшло успішно.

Як пояснив генеральний директор Firefly Aerospace Том Марк'юзік, під час пуску в грудні 2019 року на першому ступені ракети-носія Alpha встановлять три таких двигуни.

Firefly Aerospace - приватне аерокосмічне підприємство з офісами в Остіні (штат Техас, США) і Дніпрі. Виробництво ракети розташоване в Техасі, в той час як українські співробітники компанії в Центрі досліджень і розробки в Дніпрі розробляють частину обладнання.

У 2017 році компанію Firefly Aerospace, яка переживала фінансові труднощі, викупив український бізнесмен Макс Поляков, засновник асоціації Ноосфера і EOS Data Analytics. З тих пір робота над розробкою Альфи відновилася.

Компанія планує з 2021 року запускати дві такі ракети на місяць. У планах також розробка важкої ракети Бета, яка, ймовірно, складатиметься з трьох скомпонованих разом ракет Альфа. Ракета-носій Альфа буде здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів корисного вантажу.

Перший запуск запланований на грудень 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США).

Як повідомлялося, в США відклали запуск секретного супутника ВВС. Старт був перенесений через виявлені несправності і позаштатні показники. Новий запуск намічений на 15 березня.

Нагадаємо, в січні США запустили в космос секретний супутник розвідки KH-11 Key Hole з оптико-електронною апаратурою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: