Кіберполіція викрила хакера на поширенні вірусу

Читать на русском
На даний час проводяться заходи, спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Полтавської області викрили хакера на поширенні вірусу для збору персональної і білінгової інформації (паролі, логіни, куки, дані по гаманцях криптовалюта, файли з інформацією).

Про це повідомляється на сайті Нацполіції, пише Слово і Діло.

Для запобігання ідентифікації хлопець використовував орендовані віртуальні сервери.

У Запоріжжі, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, в пам'яті якої зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

На даний час проводяться заходи, спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 361-1 («Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їхнє розповсюдження або збут») Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

Відзначимо, кіберпідрозділи ЗСУ працюють в бойовому режимі.

Також нагадаємо, кіберполіція затримала шахраїв, які обманювали банківські термінали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: