США планують висадку на Місяць

Читать на русском
CША планують комерційні запуски на Місяць уже цього року, а нову висадку людей – у 2028 році.
Ілюстративне фото.

CША планують комерційні запуски на Місяць уже цього року, а нову висадку людей – у 2028 році.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова NASA Джим Брайденстайн, говорячи про бюджет агентства на 2020 рік.

«Бюджет NASA при президенті Трампі на 2020 фінансовий рік - один з найсильніших за всю історію нашого агентства. Цей бюджет, що становить 21 млрд. дол., демонструє майже 6-процентне збільшення в порівнянні з торішнім запитом і надходить під час обмеження ресурсів у всіх органах федерального уряду», - повідомив Брайденстайн.

«Ми вирушимо на Місяць в наступному десятилітті з інноваційними, новими технологіями та системами, щоб дослідити більше місць на поверхні Місяця, ніж будь-коли раніше», - заявив глава NASA.

«На цей раз, коли ми вирушимо на Місяць, ми там залишимося. Ми будемо використовувати те, що ми дізнаємося на Місяці, для наступного гігантського стрибка - відправки астронавтів на Марс», - додав Брайденстайн.

Нагадаємо, першу місію на Місяць здійснив американський пілотований космічний корабель «Аполлон-11». Командир екіпажу Ніл Армстронг і пілот Базз Олдрін посадили місячний модуль корабля на поверхню Місяця 20 липня 1969 року, ставши першими людьми, які ступили на поверхню іншого небесного тіла.

Раніше в США випробували двигун українсько-американської ракети.

Також у NASA розповіли, коли люди повернуться на Місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: