США скасували санкції проти голови Роскосмосу

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа тимчасово зніме санкції з генерального директора Роскосмосу Дмитра Рогозіна, запроваджені в 2014 році.

Адміністрація президента США Дональда Трампа тимчасово зніме санкції з генерального директора Роскосмосу Дмитра Рогозіна, запроваджені в 2014 році.

Про це в п'ятницю, 19 жовтня, повідомив директор NASA Джим Брайденстайн, передає ТАСС, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв ввести санкції проти російських олігархівСказано 10 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, адміністрація Трампа пішла на такі заходи для встановлення між сторонами міцних робочих відносин у космічній сфері, щоб він міг здійснити поїздку до США на запрошення NASA.

«Ми провели роботу з низки напрямків. І домоглися його тимчасового ​​виведення з-під санкцій із тим, щоб він прибув сюди й зустрівся з представниками NASA, а також із деякими нашими підрядниками», – заявив очільник NASA.

У прес-службі Роскосмосу підтвердили факт переговорів про можливість поїздки Рогозіна до США. У корпорації зазначили, що поки що не отримували будь-яких документів щодо зняття санкцій зі свого гендиректора.

На початку жовтня Брайденстайн побував у Москві, а також відвідав космодром Байконур. У рамках візиту він вперше зустрівся з Рогозіним. Дмитро Рогозін до призначення головою Роскосмоса був віце-прем'єром. На цій посаді він керував, зокрема, держоборонзамовленням і військово-промисловим комплексом.

Крім цього, чиновник як спецпредставник президента Росії займався питаннями Придністров'я, але в зв'язку з переходом до космічної корпорації втратив ці повноваження.

Нагадаємо, США готують санкції проти компаній РФ у Сирії.

Також відзначимо, що США попередили про нові санкції проти РФ «кожні місяць-два».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: