СБУ затримала чиновника Харківської міськради

Читать на русском
Служба безпеки України затримала заступника директора департаменту Харківської міськради за підозрою у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

Служба безпеки України затримала заступника директора департаменту Харківської міськради за підозрою у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, пише «Слово і Діло» 7 березня.

Українського чиновника завербував у 2017 році в Росії полковник ФСБ Росії Олександр Ушаков.

Ушаков познайомився з українським чиновником у 2016 в місті Нальчик Кабардино-Балканської Республіки РФ. На території країни-агресора український чиновник перебував із туристичною метою. Надалі вони зустрічалися у Празі (Чехія), Салоніках (Греція), Бєлгороді (Білорусь), а також в Бєлгороді (РФ).

«Про зазначені поїздки громадянин України звітував перед оточенням туристичною метою або участю у різного роду громадських заходах. Нами встановлено, що громадянин України, використовуючи своє службове становище, а також доступ до різного роду інформаційних масивів і матеріалів, збирав і передавав російським спецслужбам інформацію про молодіжні організації, рухи, їхніх лідерів, діяльність та фінансування релігійних громад різних конфесій, національно-патріотичних об'єднань громадян, їхні проекти, керівників, ступінь впливу на розвиток ситуації, співробітників Харківської міської ради тощо», - відзначили в СБУ.

Слід також зазначити про ключову роль 2-й служби ФСБ РФ, офіцером якої є Ушаков, у забезпеченні контролю над діяльністю так званих «міністерств державної безпеки «ЛДНР», в тому числі тих підрозділів, які здійснюють і планують диверсійні та спеціальні операції.

Затриманий він був 5 березня в Харкові співробітниками контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. Йому було відразу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 ККУ Державна зрада) і судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

На даний час здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Раніше СБУ викрила в Києві антиукраїнського пропагандиста.

Також нагадаємо, в СБУ назвали вартість «виборчої піраміди».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: