Гуайдо закликає запровадити НС у Венесуелі

Читать на русском
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав парламент запровадити режим надзвичайного стану через проблеми з електропостачанням.

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав парламент запровадити режим надзвичайного стану через проблеми з електропостачанням.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в Twitter Національної асамблеї Венесуели.

У Венесуелі за весь період відключень електрики загинули десятки людейЧерез проблеми з електрикою у Венесуелі з листопада 2018 по лютий 2019 року померли 79 осіб.

Наголошується, що Гуайдо надіслав до Національної асамблеї республіки запит про запровадження в країні режиму надзвичайного стану строком на 30 днів через катастрофу, пов'язану з перебоями в електропостачанні.

Раніше він уже заявляв про намір ініціювати запровадження надзвичайного стану для того, щоб отримати міжнародну допомогу, необхідну для відновлення роботи систем електропостачання.

Раніше в неділю президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що влада країни докладає усіх зусиль для того, щоб протягом декількох годин відновити електропостачання в країні. При цьому в муніципалітеті Чакао на сході Каракаса, де розташована низка зарубіжних диппредставництв і популярних серед іноземців мережевих готелів, електропостачання вже частково відновлено.

7 березня в 21 з 23 штатів Венесуели були зафіксовані масові відключення електрики. Через перебої з енергопостачанням в Каракасі не працювало метро, ​​були проблеми зі стільниковим зв'язком. Як заявили в венесуельській національній корпорації з питань електроенергії, на гідроелектростанцію «Ель-Гури» була здійснена диверсія. Ця ГЕС входить до числа одних з найпотужніших у світі.

Міністр інформації країни Хорхе Родрігес пояснив, що причиною відключення електроенергії стала кібератака з боку США, додавши, що подасть скаргу на дії Вашингтона верховному комісару ООН із прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: