Гуайдо повернувся до Венесуели

Читать на русском
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо повернувся в країну і з аеропорту Каракаса попрямував на зустріч з прихильниками.

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо повернувся в країну і з аеропорту Каракаса попрямував на зустріч з прихильниками.

Політик і супроводжуючі його особи залишили аеропорт на білих джипах, правоохоронці не зробили спроб зупинити опозиціонера, передає «Слово і Діло».

США задумалися про створення коаліції для зміни влади у ВенесуеліВашингтон намагається зібрати підтримку для мирної передачі влади від законного президента Венесуели Ніколаса Мадуро до лідера опозиції Хуана Гуайдо, якого підтримують США.

Від'їзд кортежу політика показав у своєму ефірі телеканал TVV. В аеропорту Гуайдо зустріли не тільки прихильники, а й посли низки країн.

23 січня на тлі акцій протесту голова парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Політика підтримала влада США і через тиждень запровадила санкції проти республіки, до них приєдналися Канада, багато країн Латинської Америки і більшість держав Євросоюзу.

У відповідь президент країни Ніколас Мадуро розірвав дипвідносини з Вашингтоном, звинувативши США в спробі держперевороту. Підтримку йому висловили Росія, Китай, Куба, Болівія, Нікарагуа, Сирія і Туреччина.

21 лютого Гуайдо підписав указ, що дозволяє доставку американської гумпомоги в країну. Мадуро назвав поставки приводом для знищення незалежності країни і оголосив про закриття кордонів з Бразилією, Колумбією і низкою інших країн. Перша колона вантажівок прибула 23 лютого, одна з машин була спалена.

Раніше 4 березня виконавчий віце-президент Боліваріанської Республіки дельс Родрігес заявила, що уряд має намір вжити «відповідних заходів» щодо Гуайдо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: