Гуайдо планує запровадити режим НС через відсутність електроенергії у Венесуелі

Читать на русском
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявив, що має намір попросити Національну асамблею країни запровадити надзвичайний режим.

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявив, що має намір попросити Національну асамблею країни запровадити надзвичайний режим на території республіки через відсутність електропостачання на більшій її території.

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив у неділю, 10 березня, виступаючи в Каракасі, пише ТАСС.

У Венесуелі за весь період відключень електрики загинули десятки людейЧерез проблеми з електрикою у Венесуелі з листопада 2018 по лютий 2019 року померли 79 осіб.

Гуайдо зазначив, що не може залишити людей без підтримки, а запровадження режиму НС дозволить, за його словами, «запросити міжнародну допомогу, щоб впоратися з цією ситуацією». Крім того, він додав, що провів переговори з Німеччиною, Японією, Бразилією і Колумбією, щоб заручитися їх підтримкою.

Раніше в неділю президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що влада країни докладає усіх зусиль для того, щоб протягом декількох годин відновити електропостачання в країні. При цьому в муніципалітеті Чакао на сході Каракаса, де розташована низка зарубіжних диппредставництв і популярних серед іноземців мережевих готелів, електропостачання вже частково відновлено.   7 березня в 21 з 23 штатів Венесуели були зафіксовані масові відключення електрики. Через перебої з енергопостачанням в Каракасі не працювало метро, ​​були проблеми зі стільниковим зв'язком. Як заявили в венесуельській національній корпорації з питань електроенергії, на гідроелектростанцію «Ель-Гури» була здійснена диверсія. Ця ГЕС входить до числа одних з найпотужніших у світі.

Міністр інформації країни Хорхе Родрігес пояснив, що причиною відключення електроенергії стала кібератака з боку США, додавши, що подасть скаргу на дії Вашингтона верховному комісару ООН з прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: