США продовжили санкції проти Венесуели

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій проти Венесуели, запроваджених у рамках указу 2015 року.

Президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій проти Венесуели, запроваджених у рамках указу 2015 року.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 5 березня, повідомляється в офіційному повідомленні Білого дому, направленому в конгрес, передає ТАСС.

США задумалися про створення коаліції для зміни влади у ВенесуеліВашингтон намагається зібрати підтримку для мирної передачі влади від законного президента Венесуели Ніколаса Мадуро до лідера опозиції Хуана Гуайдо, якого підтримують США.

У документі наголошується, що ситуація у Венесуелі продовжує представляти надзвичайну загрозу інтересам Сполучених Штатів.

Указ про запровадження санкцій проти Венесуели був ухвалений 10 березня 2015 року адміністрацією колишнього президента США Барака Обами. За існуючим порядком, глава США щорічно підписує документ про продовження режиму санкцій.

15 лютого стало відомо, що США посилили обмежувальні заходи проти Венесуели, внісши до списку санкцій п'ять громадян республіки. Йшлося про голову державної нафтогазової компанії PDVSA Мануеле Кеведо, командуючого президентською гвардією Івана Рафаелі Хернандес Дала, керівника венесуельської нацрозвідки (SEBIN) Мануеле Рікардо Крістофера Фігуера, першого комісара Хільдемаре Хосе Родрігесі Мукурі і командуючого Силами спеціальних дій (FAES) Рафаелі Енріке Бастардо Мендосу.

23 січня на тлі акцій протесту опозиції в Венесуелі спікер парламенту і лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Політика підтримали Сполучені Штати, Канада, Гватемала і ще низка держав. Президент республіки Ніколас Мадуро розірвав дипломатичні відносини зі США, звинувативши Вашингтон у спробі держперевороту. Підтримку йому висловили Росія, Мексика, Болівія і Куба і ще кілька країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: