ЄС готовий посилити санкції проти Венесуели

Читать на русском
У разі необхідності Європейський союз готовий запровадити додаткові обмежувальні заходи проти Венесуели, зберігаючи високий тиск.

У разі необхідності Європейський союз готовий запровадити додаткові обмежувальні заходи проти Венесуели, зберігаючи високий тиск.

Як пише «Слово і Діло», про це 10 березня міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас розповів в інтерв'ю недільній газеті Tagesspiegel am Sonntag.

США задумалися про створення коаліції для зміни влади у ВенесуеліВашингтон намагається зібрати підтримку для мирної передачі влади від законного президента Венесуели Ніколаса Мадуро до лідера опозиції Хуана Гуайдо, якого підтримують США.

«Ми не будемо брати участь в грі із затягування часу, яку почав Мадуро. Наша підтримка Хуана Гуайдо непохитна», - цитує міністра ТАСС.

23 січня на тлі акцій протесту опозиції в Венесуелі спікер парламенту і лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Політика підтримали Сполучені Штати, Канада, Гватемала і ще низка держав. Президент республіки Ніколас Мадуро розірвав дипломатичні відносини з США, звинувативши Вашингтон у спробі держперевороту. Підтримку йому висловили Росія, Мексика, Болівія і Куба і ще кілька країн.

Про один з останніх блоків санкцій повідомлялося 1 березня, коли американська влада розповіла про їх запровадження щодо шести громадян Венесуели, пізніше Вашингтон схвалив додаткові візові обмеження проти десятків посадовців, яких звинуватили в підриві демократії в республіці.

5 березня спецпредставник США з питань Венесуели Елліот Абрамс допустив запровадження санкцій щодо третіх країн, які ведуть справи з Боліваріанською Республікою. За його словами, рішення Вашингтона буде залежати від поведінки Каракаса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: