Польща призначила нового посла в Україні

Читать на русском
Бартош Цихоцький працював аналітиком у Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин і Бюро із нацбезпеки.

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що міністр польського МЗС Яцек Чапутович сьогодні, 8 березня, передав Бартошу Цихоцькому, який обіймав посаду його заступника, призначення на посаду нового посла в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС Польщі в Twitter.

«Міністр закордонних справ Чапутович від імені президента Республіки Польща номінував Бартоша Ціхоцького на посаду посла Республіки Польща в Україні», - йдеться в повідомленні МЗС.

Бартош Цихоцький працював аналітиком у Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин і Бюро із нацбезпеки. У період 2015-2016 року був співробітником Посольства Польщі на території Російської Федерації, після чого обіймав посаду радника голови Служби розвідки. У 2017 році повернувся працювати до МЗС, де відповідав за східну політику.

Цихоцький також відомий послідовною критикою агресивної політики РФ і виступав за територіальну цілісність України. Однак разом із тим він був противником поступок Україні в історичних суперечках.

Раніше повідомлялося, посол Польщі Ян Пєкло завершив свою дипломатичну каденцію в Україні.

Також стало відомо, що Україна розширить дипломатичне представництво в Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: