Польща готова прийняти більше військових США – Дуда

Читать на русском
На польській території вже знаходяться 4,5 тисячі американських військових, але Варшава згодна на подальше збільшення їхньої чисельності.

Влада Польщі очікує відповіді від США з питання збільшення військової присутності американців на своїй території.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав польський президент Анджей Дуда, повідомляє Інтерфакс-Україна в п'ятницю, 22 лютого.

«Ми розраховуємо, що ця присутність збільшиться, але чи буде збільшено кількість військовослужбовців, або ж кількість місць їхньої дислокації... або кількість полігонів, - таке рішення буде приймати американська сторона», - заявив Дуда на спільній прес-конференції з президентами України Петром Порошенком і Литви Далею Грибаускайте в польському Любліні.

Дуда наголосив, що Польща згодна на присутність американських військ на своїй території: «Ми очікуємо відповіді від Америки, але поки не можемо сказати, якою вона буде».

Польський лідер зазначив, що на цей час на території Польщі знаходяться 4,5 тисячі військових США.

Раніше стало відомо, що США значно збільшать кількість військових у Польщі. Про це заявила американський посол у Польщі Джорджетт Мосбахер. За її словами, збільшення чисельності американських військових у Польщі не пов'язане зі створенням бази США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: