В Україні запустять професійну пенсійну систему

Читать на русском
Також Шамбір зазначив, що професійна пенсійна система дозволяє запустити елемент накопичення, який у майбутньому забезпечить досить дієву систему.

У Міністерстві соціальної політики працюють над законопроектом про професійну пенсійну систему, який скоро будуть подавати на затвердження Кабінету міністрів.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, передає «Слово і Діло».

Збільшення соцвиплат: що буде з зарплатами та пенсіями в 2019 роціПрем'єр пообіцяв, що в 2019 році мінімальна заробітна плата зросте до 4170 гривень, а в Мінсоцполітики говорять про підвищення пенсій. Більше про соцвиплати, знають експерти.

«Одним з елементів появи в Україні накопичувальних пенсій ми бачимо запуск професійної пенсійної системи. І відповідний законопроект ми будемо скоро подавати на розгляд Кабінету міністрів. Саме це може бути першим елементом, який дасть можливість потім повноцінно запустити накопичувальну систему», – пояснив Шамбір.

За його словами, професійна пенсійна система передбачає переведення всіх пільгових пенсій на накопичувальну професійну систему.

«Людина, яка працювала в шкідливих умовах, виходитиме на пенсію раніше, але не за рахунок сьогоднішньої, на мою думку, відсталої системи, коли підприємство відшкодовує пенсію Пенсійному фонду, а за рахунок накопичувальної системи», – додав він.

Також Шамбір зазначив, що професійна пенсійна система «дозволяє запустити елемент накопичення, який у майбутньому забезпечить досить дієву систему».

Раніше в Кабміні пообіцяли, що в 2019 році пенсії українців зростуть приблизно на 20%.

Також у Мінсоцполітики запевнили, що працюючі пенсіонери мають право на субсидію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: