Розенко пояснив підвищення пенсії перед виборами

Читать на русском
Пенсії вирішили підвищити, тому що з'явилися кошти від розмитнення євроблях, говорить Розенко.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевняє, що підвищення пенсій в березні відбувається незалежно від майбутніх президентських виборів, а через наявність ресурсів, отриманих від розмитнення «євроблях».

Про це він сказав в ефірі Прямого, пише «Слово і Діло».

Із чим пов’язана індексація пенсій та в чому ризик?У березні-квітні 2019 року пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію в розмірі 2,410 тис. грн.

«Хочу нагадати приклад 2017 року, коли в жовтні-місяці, коли ми отримали за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати додатковий ресурс 20 мільярдів гривень, то відразу провели 1 жовтня 2017 року осучаснення пенсій. Так і сьогодні електронний блок робить осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів», - заявив чиновник.

За його словами, дійсно є певна несправедливість в тому, що отримують найбільший перерахунок пенсій люди з великим стажем роботи і якщо вони вийшли з високих зарплат, але є ціла низка категорій громадян - це в першу чергу люди, які працювали в сільському господарстві, в бюджетній сфері, в медицині, освіті - в якій були маленькі зарплати ще за СРСР.

Розенко також додав, що ресурси для підвищення пенсій з'явилися від масового розмитнення «євроблях».

Варто зазначити, що про підвищення пенсій з березня було оголошено задовго до початку процесу розмитнення, коли ще не було відомо, скільки грошей отримає бюджет.

Напередодні в Кабміні повідомили, що реальне підвищення виплат з 1 березня отримають 8 мільйонів пенсіонерів. Пенсії в середньому зростуть на 255 гривень.

Більше того, деяким пенсіонерам пообіцяли виплатити компенсації в 2400 гривень.

Аналітики «Слова і Діла» також розбирались, як у країні змінювалися соціальні стандарти й тарифи за рік до виборів, подробиці - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: