Порошенко анонсував візит до Брюсселя

Читать на русском
Президент Петро Порошенко анонсував свій візит до Брюсселя для координації дій з Європейським союзом та НАТО.

Президент Петро Порошенко анонсував свій візит до Брюсселя для координації дій з Європейським союзом та НАТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter глави держави.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає ПорошенкоПетро Порошенко за час президентства не зміг перекрити офшори, внести законопроект про опозицію й завершити кілька реформ.

Президент не уточнив, коли саме відбудеться візит, але зазначив, що «ближчим часом».

«Ми забезпечуємо потужний міжнародний тиск на Кремль для звільнення наших військовополонених, відновлення свободи судноплавства в Азовському морі, забезпечення міжнародного статусу Керченської протоки та припинення економічної блокади Росією українського Приазов'я. Ближчим часом планую відвідати Брюссель для подальшої координації дій спільно з ЄС та НАТО», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні посли країн Європейського союзу погодили санкції проти восьми громадян Російської Федерації, відповідальних за атаку на українські кораблі в Керченській протоці.

Як повідомлялося, 15 лютого дипломати ЄС узгодили санкції проти Росії у зв'язку із затриманням спецслужбами РФ українських кораблів та їх екіпажів у Керченській протоці.

Додамо також, в опублікованому Конгресом США оновленому проекті, що передбачає санкції проти Росії, сенатори запропонували ввести санкції проти співробітників ФСБ РФ. У документі говориться, що санкції повинні бути введені проти «не менше ніж 24 високопоставлених співробітників ФСБ» через напад у Керченській протоці на українське судно і захоплення українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: