ВРП відсторонила ще одного обвинуваченого САП суддю

Читать на русском
Обвинуваченого антикорупціонерами суддю з Київської області усунули від здійснення правосуддя до кінця розгляду справи.
Олександр Лисюк

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка до закриття справи або набуття чинності вироку.

Таке рішення ухвалила ВРП вчора, 5 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

«Вищою радою правосуддя задоволено клопотання керівника САП Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Суддю відсторонено від здійснення правосуддя до набрання чинності вироку суду або закриття кримінального провадження, тобто на час розгляду справи судом», – підкреслили в САП.

Як відомо, Лисюка обвинувачують у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тисяч гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням судді Лисюка. Раніше його справу передали в іншу область. Також НАБУ завершило розслідувати справу Лисюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: