НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді з Київської області

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про відкриття матеріалів розслідування судді з Київської області, затриманому на хабарі.

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе отримання неправомірної вигоди суддею Баришівського районного суду Київської області Олександром Лисюком.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«14 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили судді Баришівського райсуду Київської області про завершення досудового розслідування за фактом прохання та отримання ним неправомірної вигоди. Підозрюваному надані матеріали слідства для ознайомлення», – зазначили в Бюро.

За версією слідства, Лисюка викрили «на гарячому» детективами НАБУ спільно з працівниками Служби безпеки 27 вересня 2017 року. Як встановило слідство, суддя одержав 2500 доларів у обмін на ухвалення ним рішення в цивільній справі про забезпечення позову. Того ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди).

Як відомо, НАБУ також почало перевіряти продаж авто Лисюком.

Нагадаємо, затриманого НАБУ суддю Баришівського райсуду Київської області відпустили під особисте зобов'язання.

Раніше САП відмовили у відстороненні Лисюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: